Pita brød stekt i stekepanne

Hos oss baker vi pitabrød sånn ca en gang i uken. Vi er helt avhengige av disse små runde brødene som vi kan fylle med akkurat det vi måtte ønske. Det er altså ingen kjøpe pitta som slår disse som vi lager selv!

Vi fryser de som blir igjen samme dag, og tar opp til tinging når vi trenger. De tiner jo så fort og er akkurat som ferske! Vi gir de gjerne etter en liten boost i en brødrister eller i airfryeren. De passer til alle måltider man kan ha brød til, frokost, lunch, middag eller kvelds. Bare fantasien som begrenser bruken av disse!

Du trenger:

– Ca 1,2 liter fint mel ( gjerne økologisk spelt, eller økologisk hvetemel)

– ½ pk tørrgjær

– 1 ts salt

– 3 dl små økologiske havregryn

– 2 ss yoghurt naturell ( for eksempel naturell yoghurt fra Røros)

– ½ ss honning

– ½ liter lunken væske ( blanding av den type melk du foretrekker og vann)

Fremgangsmåte:

Bland mel, gjær, salt, havregryn og yoghurt godt sammen i en bolle.

Rør ut honning i lunken væske, og ha i det tørre og rør det godt sammen. Start å spe på med mel, til du får en fin gjærdeig. Dette er sikkert flott å gjøre i en maskin, men jeg foretrekker å jobbe på «gamlemåten».

Sett deigen til heving i 30-40 min

Ta deigen ut på benken og tilsett litt mer mel om nødvendig, til du får en deig som er fin å jobbe med.

Trill ut rundstykker, en god håndfull størrelse. Kjevle de til runde små tallerken størrelser, maks en ½ cm tykke. Jeg pleier å gjøre ferdig 2 stk og så begynne å steke, så kjevler jeg flere etter hvert når brødene steker i pannen.

Husk sterk varme på tekepannen! Brødene må snus kanskje 3-4 ganger. Ikke begynn å snu de før de har begynt å få «bobler». Det kan variere litt fra stekepanne til stekepanne hvor lang tid det tar før de hever seg til en liten ball, men vær litt tålmodig! Av en eller annen grunn er det ofte vanskelig å få den første til å bli «hul», det er i hvertfall min erfaring, men så løsner det liksom.

Tips; dette er en veldig koselig jobb å gjøre sammen med noen. En kjevler og en steker, for eksempel, mens praten går. 

Dette gir ca 13-14 pitabrød