Sort te, grønn te og hvit te. Alle kommer fra den samme tebusken, Camellia Sinensis. Dette er en plante/busk som kan dyrkes i tropiske og subtropiske strøk. Etter 5 år kan man begynne å høste av en tebusk, og den kan leve i opptil 50 år. Det er en tidkrevende jobb å dyrke te. Plantene skal beskjæres og gjødsles, og plukkingen foregår til den dag i dag, ofte for hånd.
Hva slags te vi får fra en busk, er et restultat at hvor tebusken vokser, hvor på tebusken man plukker bladene ( helt nye eller litt eldre skudd) når i sesongen man høster, og sist, men ikke minst, etterbehandlingen tebladene får.
For eksempel hvit te. Dette er gjerne de helt nye skuddene på busken, og de plukkes tidlig på våren. Etterbehandlingen er veldig enkel, de skal tørkes. Hvit te er derfor full av antioksidanter, dette er et veldig naturlig produkt!
Så har vi også te som ikke kommer fra den tradisjonelle tebusken, men som vi like fullt plasserer i samme kategori. Rooibos te ( rød te), som kommer fra barken på et tre som i hovedsak vokser i Sør-Afrika. Urte te, for eksempel kamille eller hibiscus te, og også tørket frukt og bær, omtaler vi ofte som te.