Havrescones

Havrescones

Her får du en oppskrift på litt grove scones med smak av havre. ????

 

Mal havregryn til litt grovt mel i en kjøkkenmaskin.

Bland resten av det tørre i, og kjør et par runder.

Ta smøret rett fra kjøleskapet, del det i terninger og kjør knivene til smøret er smuldret inn. Hvis du foretrekker det, kan du selvsagt smuldre smøret inn i melet for hånd.

Tilsett kefir og rør til du har en deig. Deigen skal ikke arbeides med mer enn nødvendig for å få en deig.

 

Hvelv deigen ut på benken med litt hvetemel under, og arbeide deigen lett sammen.

Her kan du velge om du ønsker å ha hele deigen i en stor langpanne, og så dele den opp i rutenett på for eks. 6 x 4 stk.

Eller om du vil trykke ut runde tradisjonelle scones med et glass eller en kopp.

Uansett bør deigen ha en tykkelse på ca 3cm.

 

Pensle med litt kefir på toppen, og stek i 15-20 min om du har laget runde scones, og legg til 10 min om du lager en hel langpanne.

 

 

Nytes med rømme og syltetøy eller bare litt deilig smør!

Du trenger:

 

–      300g havregryn

–      650g hvetemel

–      80g sukker

–      2 ts bakepulver

–      1 ts natron

–      1 ts salt

–      8 dl kefir

 

 

 

────

Stekes midt i ovnen på 180⁰C

I 15-20 minutter

────

Oppskrift etter inspirasjon fra frutimian.no

────