Daddelkuler m/kakao og valnøtter
Det finnes mange varianter av konfektkuler med dadler, og det er nesten bare fantasien som begrenser hva man kan ha i disse, men her er en av våre favoritter!
Det beste er om du har tilgang på store saftige Medjool dadler, de er jo så gode, og gir best resultat. Her er en variant med smak av valnøtter og kakao. Hvor mange du får, avhenger selvsagt av hvor store du lager dem, men jeg fikk 27 stk av denne oppskriften.
Du trenger:
– 200g Medjool dadler, vekt uten stener
– 80g ristede valnøtter
– 50g havregryn
– 2ts kakao
– ½ ts flaksalt
Til topping:
– 100g smeltet sjokolade
– Kokos og flaksalt strøs på før sjokoladen stivner

Fremgangsmåte:
- Legg gjerne dadlene i lunkent vann i 15 minutter.
- Rist valnøttene i en tørr stekepanne på middels varme, pass på at de ikke svir seg! Avkjøl de før du bruker dem.
- Ha alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kniver, og bland det godt sammen, se bildene!
- Trill kuler, som du setter på et fat med bakepapir, og sett de i kjøleskapet i ca ½ – 1 time
- Smelt sjokoladen i vannbad
- Ta kulene ut av kjøleskapet, og bruk en skje og spre sjokoladen over kulene.
- Strø over litt flaksalt og evt kokos, og sett de tilbake i kjøleskapet. Hakkede valnøtter er også godt å strø på her!
Når sjokoladen er stivnet, så sett de i en liten kakeboks i kjøleskapet, og de holder seg godt i 2-3 uker. De blir gjerne spist opp før den tid….