Bakepulverkrans
Her har du en deilig bakepulverkrans med nydelig smak av eplebiter og kardemomme. ????Den har vært min favoritt i mange år! Oppskriften er faktisk fra ukebladet ALLERS nr 30 i 1991!
Rør smør, sukker og egg porøst. Skrell eplene og skjær dem i små terninger, og bland de inn i røren.
Bland mel, kardemomme og bakepulver, og sikt det i, vekselsvis med melken.
Bland det hele godt sammen, og form deigen til en krans direkte på en bakepapirkledd stekeplate. Bruk 2 spiseskjeer.
Stekes i 15-20 min på 225⁰C.
Avkjøl litt før du har på melis og ønsket pynt.
Denne er rask å lage, og blir alltid populær i et hvilket som helst te- eller kaffeselskap. Eplebitene gjør at den blir veldig saftig og god. Det blir nesten aldri noe igjen, men, skulle det blir det, så tåler den godt å fryses også.
Du trenger:
– 125g smør
– 1,5 dl sukker
– 1 egg
– 2 epler
– 6dl hvetemel
– 1 ts kardemomme
– 1ts bakepulver
– 1,5 dl melk
────
Til pynt:
– melis
– evt bær eller nøtter etter ønske
────
Stekes midt i ovnen på 225⁰C
I 15-20 minutter
────