Bakepulverkrans

Bakepulverkrans

Her har du en deilig bakepulverkrans med nydelig smak av eplebiter og kardemomme. ????Den har vært min favoritt i mange år! Oppskriften er faktisk fra ukebladet ALLERS nr 30 i 1991!

 

Rør smør, sukker og egg porøst. Skrell eplene og skjær dem i små terninger, og bland de inn i røren.

Bland mel, kardemomme og bakepulver, og sikt det i, vekselsvis med melken.

Bland det hele godt sammen, og form deigen til en krans direkte på en bakepapirkledd stekeplate. Bruk 2 spiseskjeer.

 

Stekes i 15-20 min på 225⁰C.

Avkjøl litt før du har på melis og ønsket pynt.

 

Denne er rask å lage, og blir alltid populær i et hvilket som helst te- eller kaffeselskap. Eplebitene gjør at den blir veldig saftig og god. Det blir nesten aldri noe igjen, men, skulle det blir det, så tåler den godt å fryses også.

Du trenger:

–      125g smør

–      1,5 dl sukker

–      1 egg

–      2 epler

–      6dl hvetemel

–      1 ts kardemomme

–      1ts bakepulver

–      1,5 dl melk

────

Til pynt:

–      melis

–      evt bær eller nøtter etter ønske

────

Stekes midt i ovnen på 225⁰C

I 15-20 minutter

────