Havrescones
Her får du en oppskrift på litt grove scones med smak av havre. ???? Mal havregryn til litt grovt mel i en kjøkkenmaskin. Bland resten av det tørre i, og kjør et par runder. Ta smøret rett fra kjøleskapet, del det i terninger og kjør knivene til smøret er...
Bakepulverkrans
Her har du en deilig bakepulverkrans med nydelig smak av eplebiter og kardemomme. ????Den har vært min favoritt i mange år! Oppskriften er faktisk fra ukebladet ALLERS nr 30 i 1991! Rør smør, sukker og egg porøst. Skrell eplene og skjær dem i små terninger, og...
Tebrød med sitron
Ha mykt smør og mel i en bolle og smuldre dette sammen med hendene. Tilsett sukker og hornsalt og bland dette sammen. Tilsett revet skall fra sitronen ( ikke det hvite i skallet, kun det gule) . Eggene piskes lett sammen før de blandes godt sammen med deigen. Spar...
Hvordan brygger du den perfekte kopp te?
Alle te-forpakninger har anbefalinger for hvordan du kan trekke teen på best mulig måte. Altså, hvordan få frem den beste smaken. Det går på mengde te, vannkvalitet, vanntemperatur og trekketid. For å oppnå det beste resultatet, kan det være lurt å følge disse...
Hva er egentlig te?
Sort te, grønn te og hvit te. Alle kommer fra den samme tebusken, Camellia Sinensis. Dette er en plante/busk som kan dyrkes i tropiske og subtropiske strøk. Etter 5 år kan man begynne å høste av en tebusk, og den kan leve i opptil 50 år. Det er en tidkrevende jobb å...
Bruk te med mening
Visste du at etter vann, er te det vi drikker mest av på verdensbasis? I over 300 år har familien til Stephen Twining spesialisert seg på te, og som 10. generasjons te-ekspert er det få som vet mer om den populære drikken enn ham. Der mange nordmenn helst starter...
Historien om te i korte trekk
Te drikk har lange tradisjoner og historie. De første beskrivelsene kommer fra Kina, helt tilbake til det 10. århundret f.kr. Og den teplanten som brukes i dag, Camellia, har spor helt tilbake til 2 århundrer f.kr.,i Keiser Han dynastiet. Hans folk brukte te som...