Tebrød med sitron

TEBRØD MED SITRON ????

Ha mykt smør og mel i en bolle og smuldre dette sammen med hendene. Tilsett sukker og hornsalt og bland dette sammen. Tilsett revet skall fra sitronen ( ikke det hvite i skallet, kun det gule) . Eggene piskes lett sammen før de blandes godt sammen med deigen. Spar LITT egg til å pensle på toppen før steking.
Ha litt mel på bordet og rull ut 3 lange pølser som du legger på et stekebrett med bakepapir. Ha litt avstand mellom dem, og trykk de litt ned.
Pensle med resten av egget, og strø over perlesukker og hakkede mandler.
Stekes i ca 15 min på 175⁰C.

Del pølsene opp i passende biter før de blir kalde, og legg bitene gjerne litt til «tørk» på stekebrettet til de er helt kalde.

Kan fint oppbevares i et glass eller kakeboks et par uker, hvis du har de så lenge! Her blir boksen tom forholdsvis raskt… ????

Du trenger:

–       200g smør

–       400g hvetemel

–       200g sukker

–       1 ts hornsalt

–       Revet skall av 1 sitron ( helst økologisk)

–       3 egg

────

Til pensling:

–       Litt egg

–       Perlesukker

–       Hakkede mandler

────

Stekes midt i ovnen på 175⁰C

I ca 15 minutter

────

Oppskrift hentet fra matbloggen Hjemmelaga

────

Tebrød med sitron!